iPhone 7 och Samsung Galaxy S7 går i klinch

iPhone 7 och Samsung Galaxy S7 går i klinch

I dagens digitala IT-värld har valet av mobiltelefon bli viktigare än aldrig förr. Tack vare ny kraft prestanda väljer idag många bort stationära datorer eller laptops och satsar istället mestadels av krutet på sin mobiltelefon eller surfplatta. I detta inlägg jämför vi iPhone 7 mot Samsung Galaxy S7, när de både flaggskeppen går i klinch med varandra. Låt oss börja!

Utseende

Rent utseendemässigt så har det inte hänt alltför mycket ifrån tidigare modeller för vare sig den nya iPhonen eller Galaxyn. De är båda stilfulla skapelser likt sina föregångare och när man putsat såpass många gånger på ett snarlikt koncept så finns det inte längre alltför mycket problem att tackla. Om något så är möjligtvis Galaxyn än mer ergonomisk för ögat med en tydligare avsaknad på skarpa kanter, även om det i grund och botten är lite av en smaksak vad man föredrar.

Skärm

Skärmmässigt vill vi nog påstå att Samsung plockar hem fighten med en lite större och bättre bildkvalité, om än med liten marginal.  I detta fall rör det sig nämligen om två mobiltelefoner där standarden är väldigt hög, och enbart ett väldigt kritiskt öga skulle bry sig så värt mycket över de små skillnader som existerar.

Högtalare

När det kommer till mobiltelefonernas inbyggda högtalare så märks det tydligt att Apple gjort en rejäl satsning på denna front. Med sina gedigna stereohögtalare klarar iPhone 7 både av att spela högt och med kvalité, något som gör att denna fjäder i hatten går till äpplet.

Prestanda

Prestandamässigt så känns det som lite av en mexikansk standoff mellan de båda telefonerna. Om en skiner när det kommer till lagringsutrymme så tar den andre täten när det kommer till ramminnet. Det är helt enkelt som tidigare jämförelsepunkter väldigt jämt, och två väldigt kapabla mobiltelefoner båda två.

Hållbarhet

Telefoner är inga pansarvagnar, något som vi ska vara glada över men som resulterar i att de då och då tenderar att kunna gå sönder. Det är med andra ord så att vare sig du är och förblir en inbiten supporter till antingen Apple eller Samsung, trots den information du nyss tagit del av, eller om vi fått dig att ändra åsikt, så är det alltid viktigt att skydda den telefon som ligger dig varmast om hjärtat. Vi menar då främst från potentiella fysiska skador, något som faktiskt är väldigt lätt att värja sig mot, samtidigt som det dessutom kan få din telefon att nå nya höjder rent visuellt. Gör med andra ord dig själv tjänsten att se till att skaffa ett skal till din nya smartphone, då det är en utan de billigaste och bästa försäkringar som du kan få tag på. Värt att nämna är dock att både iPhone 7 och Galaxy S7 är vattentäta direkt från fabrik, ett stort plus, om vi får ventilera vår egen åsikt.