Skapa din egen webbsida på nätet

Skapa din egen webbsida på nätet

Välkommen! På denna sida kan du hitta allt möjligt som är relaterat till IT och data som till exempel de senaste IT nyheterna eller hur man bygger en webbsida. Att skapa och bygga webbsidor är något som kan verka svårt och krångligt för någon som inte är så insatt i datorer och internet men faktum är att det är mycket lättare än många tror. I texten nedan så kan du hitta några bra tips och trix på hur man enkelt kan skapa en egen webbsida.

Det första man behöver göra för att skapa en webbsida är att hitta ett bra webbhotell eller domän där du kan lägga upp din webbsida när den är färdig. Webbhotell är mer eller mindre en tjänst som låter dig lägga upp din webbsida på deras domän. Efter det så är det dags att bygga själva webbsidan.

De flesta webbsidor är skapade med HTML vilket är ett märkspråk som man använder för att skapa webbsidor. Förutom HTML så är det också väldigt vanligt att använda andra språk som till exempel CSS för att ändra stil och utseende på webbsidan. Om man vill att sidan ska ha mer funktionalitet så kan man använda sig av Javascript för att göra sidan mer interaktiv. Om man tycker att detta låter svårt så finns det flera bra sajter där man kan lära sig hur dessa saker funkar.

Om man däremot inte vill eller har tid att lära sig dessa språk så finns det andra alternativ man kan använda sig av. WordPress är ett populärt bloggverktyg som ofta används till att skapa webbsidor. Nackdelen med att använda ett verktyg som gör jobbet åt dig istället för att skriva koden själv är att du tappar lite kontroll över hur webbsidan ser ut då det är mycket lättare att skräddarsy webbsidan om du har kodat den själv.

Om inte WordPress faller dig i smaken så finns det flera andra alternativ som man kan kolla på som till exempel den svenska sidan www.n.nu som låter dig välja en template på hur du vill att din sida ska se ut och efter du gjort det så är det bara att börja fylla sidan med text och information.